ВХОД  ·  ГЛАВНАЯ СТРАНИЦА · [ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 2 из 2
  • «
  • 1
  • 2
Форум » НАШ ФОРУМ » НОВОСТИ » авіомоделізм (колеги однодумці)
авіомоделізм
ZENITEДата: Понедельник, 25.01.2021, 08:56 | Сообщение # 16
Житель сайта
Группа: Администраторы
Сообщений: 1343
Статус: Offline
Город: Шостка
Дата регистрации:
23.05.2014
Що нас чекає???

Увага! Авіамодельна спільнота України! Проект закону 3716 від 22.06.2020 http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?id=&pf3511=69235 запропонований Державною авіаційною службою України, без погодження з авіаціїними Федераціями, буде розглядатись та прийматись у Верховній Раді 26.01.2021
Було б доречним, всім бажаючим, та небайдужим, з 9 до 10 години зібратись біля ВР, щоб нагадати депутатам, що закон в такому вгляді, робить всю нашу діяльність незаконною та потребує погодження та доопрацювання.

Голові Верховної Ради України
пану Дмитру Разумкову
Шановний Дмитре Олександровичу!
Проект закону 3716 від 22.06.2020, запропонований Державною Авіаційною Службою України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо заходів, спрямованих на дерегуляцію господарської діяльності та адаптацію законодавства України до законодавства Європейського Союзу у сфері цивільної авіації, а також встановлення відповідальності з метою здійснення ефективного контролю за забезпеченням безпеки авіації)», уцьомувиглядіматиме негативний вплив на розвиток авіамодельного спорту в нашій країні і є неприпустимий, немає нічого спільного з нормамизаконодавства Європейського Союзу у сфері цивільної авіації.
Зміни до пункту 8 Статті 39 ПК пропонують виключити зі списку вагу повітряних суден (яка зараз є, і складає 20кг.) які підлягають реєстрації в Державному реєстрі цивільних повітряних суден .
Зміни до Статті 118 ПК вносять вимогу страхування відповідальності за шкоду, заподіяну третім особам експлуатантами безпілотних повітряних суден, Відповідно до пункту 66 Порядку і правил здійснення обов’язкового авіаційного страхування цивільної авіації, затверджених Постановою КМУ № 676 від 6 вересня 2017 р., мінімальна страхова сума, на яку має бути застраховане повітряне судно злітною вагою від 0 до 499 кг, становить 75 000 СПЗ (Спеціальні Права Запозичення). Це становить 3 048 780 гр. по курсу НБУ від 12.01.2021 р. Запропонований жорсткий і на нашу думку нездійсненний порядок, що стосується авіаційних моделей, суперечить підходу, якій застосовується в цивілізованих країнах, зокрема Стаття (34) Базового Регламенту Європейського Союзу№ 2018/1139.
Спортсмени на даний час страхуються і так, так як це є вимогою Федерації, Мінмолодьспорту та особистим бажанням бути захищеним.
На даний час, «Авіаційна діяльність, пов'язана з використанням повітряних суден, які визначені у частині восьмій статті 39 цього Кодексу, регулюється відповідними Федераціями» які контролюють своїх членів та дотримання авіаційних правил та законодавства , відповідно до пункту 9 Статті 4 ПК, а саме Федераціями з видів спорту, що є логічним.
Відповідно до запропонованих Державіаслужбою змін до Статті 39, такі безпілотні повітряні судна повинні підлягати обліку відповідно до авіаційних правил України, що є абсолютно неприпустимим, так як це вже здійснюють Федерації.
Це призведе до того, що спортсмени-авіамоделісти будуть зобов'язані виконувати формальності, пов'язані з обліком їх спортивних моделей і вступати для цього у взаємодію з чиновниками Державіаслужби. Формально, будь-яка дитина чи спортсмен, що зробив авіамодель та запустив її в повітря, без виконання процедури обліку авіамоделі в Державіаслужбі, буде порушувати Закон України про «Повітряний Кодекс України».
Ми готові до співпраці по доопрацюванні цього закону.
Президент Федерації
авіамодельного спорту України
 
истребительДата: Четверг, 28.01.2021, 22:10 | Сообщение # 17
Знакомый
Группа: Проверенные
Сообщений: 81
Статус: Offline
Город: Шостка
Дата регистрации:
17.06.2014
Да! Хвороба дає метастази Руйнується все чого тильки торкнуться,
 
ZENITEДата: Суббота, 03.07.2021, 12:44 | Сообщение # 18
Житель сайта
Группа: Администраторы
Сообщений: 1343
Статус: Offline
Город: Шостка
Дата регистрации:
23.05.2014
Є і така точку зору... Як вважаєте?

"Кто его знает.. Вот в настоящее время, когда по миру бродит эпидемия, удаленные соревнования были бы весьма к месту и главное удачно вписались бы в новомодный тренд - работать на удаленке. Организаторам было бы достаточно нарисовать стартовую площадку, а моделистам превратить свои 3D модели в летающие на симуляторе. Я не хочу сказать, что это проще пареной репы, тоже потрудиться придется, но в целом такой способ порубиться имеет право на жизнь. Попутно были бы решены проблемы транспортировки участников, судей, моделей на место старта, отпала бы необходимость в попутных жизнеобеспечивающих расходах. В мероприятии смогли бы принять участие абсолютно любые желающие, у кого есть интернет. Мероприятие не зависело бы от погоды и не было бы разбитых моделей. Просто над этим надо подумать и решить как это организовать."
 
истребительДата: Воскресенье, 04.07.2021, 00:04 | Сообщение # 19
Знакомый
Группа: Проверенные
Сообщений: 81
Статус: Offline
Город: Шостка
Дата регистрации:
17.06.2014
это будет похоже на онлайн компьютерную игру (баталию). и мне думается ускорит угасание моделизма, а тем более реального, настоящего где нужно уметь что-то делать своими руками, да и живое общение тоже умрет.  Конечно право на жизнь, а тем более в условиях пандемии, такая альтернатива имеет. Но это должно преподносится как вынужденная мера или как нечто второстепенное, prof  wink
 
Форум » НАШ ФОРУМ » НОВОСТИ » авіомоделізм (колеги однодумці)
  • Страница 2 из 2
  • «
  • 1
  • 2
Поиск:


SHOMOD "сайт шосткинских моделистов" © 2024Бесплатный хостинг uCoz
Вверх